Sfatul de aur primit de Gică Hagi la începuturile sale la echipa națională a României a fost oferit de Aurel Țicleanu, fostul mare fotbalist al Universității Craiova și jucător de bază pentru prima reprezentativă în acea perioadă, în prezent membru al Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal.
În direct la ProSport Live, el și-a adus aminte în primul rând de faptul că a contribuit la debutul lui Gică Popescu la formația din Bănie, iar ulterior a rememorat un episod de la echipa națională, cu „Regele” în prim-plan.
Aurel Țicleanu a povestit că el a fost cel care i-a oferit prima pasă lui Hagi în meciul în care el a debutat oficial la un turneu final pentru naționala mare și, de asemenea, a dezvăluit și o discuție privată pe care a avut-o cu acesta în acea perioadă.
(n.r. legat de faptul că el i-a oferit debutul lui Gică Popescu la Universitatea Craiova) Da, în 1985, cu Corvinul Hunedoara. Noi știam atunci tot ce se întâmpla inclusiv la echipele de juniori. De multe ori, nea Țîcă Zamfir, Dumnezeu să-l odihnească, antrenorul de la copii și juniori, îl aducea și la lucru suplimentar.
Deci îl cunoșteam. Iar în momentul în care Florin Halagian a luat echipa și a plecat la Snagov să pregătească finala în ’85 contra Stelei (n.r. finala de Cupa României), eu am luat echipa (n.r. de juniori) și am plecat la Hunedoara, am jucat și abia ne-au bătut cu 2-1. Nea Sergiu Cătăneanu, după joc a fost foarte mulțumit și a zis «Aurică, te rog frumos să vii să mă ajuți la finala Cupei». Și am plecat câțiva de acolo spre București. Pe mine nu m-au oprit nici în primii 16 și ăla a fost momentul când pentru mine s-a rupt cu Craiova, atunci am plecat la Sportul Studențesc.
Gică Hagi, la meciul cu Spania, Campionatul European, 40 de ani se fac în 2024, primul meci cu Spania, eu intrasem, a fost o lovitură undeva la centrul terenului. A intrat Gică și s-a demarcat în dreapta, eu i-am dat prima pasă practic. Îl știam, a fost cu noi în turneu în America de Sud, am jucat cu Ecuador.
L-am luat lângă mine pe Gică și țin minte una dintre întrebări, el era mic, 18 ani avea, noi eram totuși de nivel internațional, el era copil, noi bărbați în toată firea, și el încerca să se țină de noi, dar nu alerga cât noi.
Și țin minte că mi-a pus o întrebare. «Când nu mai poți pe final de meci, ce faci?» Zic «Gică, nu îmi bat capul foarte tare, las greutatea corpului să se ducă mult în față, că trag picioarele și mă duc, chiar dacă zic că nu mai pot»”, a povestit Aurel Țicleanu, la ProSport Live.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER